Informatie

Courcenay: een landgoed voor vakanties in de Beaujolais

Courcenay is een oud landgoed in de Beaujolais op ongeveer 900 kilometer van Utrecht. Het is gebouwd in de kenmerkende roze/gele steen van de streek, die gedeeltelijk door een witte pleisterlaag aan het oog wordt onttrokken.
Het huis is gebouwd met de stenen van het verwoeste kasteel dat er vlaknaast heeft gestaan en waarvan nog een ruïne te bezichtigen is. De kasteelgracht, waar men prima op karpers kan vissen, is nog aanwezig. De omgeving is heuvelachtig en gevarieerd. Tot het landgoed, dat circa 11 hectare grond omvat, behoort weiland en een stukje bos. Het weiland is in gebruik bij omwonende boeren. Meestal grazen er koeien, maar soms kun je er ook paarden aantreffen.

Vanuit Courcenay is het een paar minuten lopen naar Mardore, een pittoreske dorpje. In het dorp zijn een bakker met een kleine bar, een kerk en een bar-restaurant.
In deze streek, die als zeer ontspannend is te omschrijven, is het goed toeven. Het eten is lekker en betaalbaar, de wijn smaakt prima en er zijn mogelijkheden genoeg om je te vermaken. Zo zijn er bijvoorbeeld in het dorp en de omgeving diverse wandelroutes uitgezet en bieden de hellingen genoeg uitdaging voor de fietsers om ze te bedwingen. Op een paar kilometer afstand is een groot recreatiemeer aanwezig waar gezwommen kan worden en diverse ongemotoriseerde watersportactiviteiten kunnen plaatsvinden. Lyon, de tweede stad van Frankrijk, ligt op 70 kilometer afstand en dichter bij zijn ook genoeg stadjes om te bezichtigen. Verder zijn er geregeld brocantes en jaarmarkten in de plaatsjes in de omgeving en zijn er wijncaves te bezoeken.

Het huis bevat drie appartementen. Twee hiervan worden van april tot en met de herfstvakantie verhuurd. Het appartement “Beaujolais” is geschikt voor maximaal 10 personen (5 slaapkamers). Het appartement “Romantique” voor 6 personen (3 slaapkamers). De appartementen zijn ruim van opzet. Beide hebben een eigen (niet standaard) indeling.

Beneden bestaat het appartement Beaujolais uit een woonkeuken en toilet. De keuken bevat een koelkast, elektrisch fornuis met oven, waterkoker, koffiezetapparaat & senseo, diverse pannen, bestek, servies en overige noodzakelijke keukenaccessoires.
Het kamergedeelte bevat een eettafel met tien stoelen en een zitje rond de open haard Bovendien is er een kleine stereo-installatie met radio, cd-speler en cassettespeler voor u beschikbaar. Boven zijn er naast het toilet en badkamer - met douche, bad en bidet - vijf slaapkamers beschikbaar.

Het appartement Romantique bestaat beneden uit een salonkamer, hal met toilet en keuken. De keuken bevat een koelkast, elektrisch fornuis met oven, waterkoker, koffiezetapparaat & senseo, diverse pannen, bestek, servies en overige noodzakelijke keukenaccessoires. De keuken bevat een tafel met zes stoelen en een kast. De salonkamer bevat een bankstel, tafeltje, kast en sfeervolle houtkachel. Bovendien is ook hier een kleine stereo-installatie met radio, cd-speler en cassettespeler beschikbaar. Boven zijn er naast het toilet en badkamer drie slaapkamers beschikbaar.

Zie hiervoor de foto’s van beide appartementen.

Gasten van beide appartementen kunnen gebruik maken van de ruime binnenplaats en de faciliteiten die gemeenschappelijk aangeboden worden. Zo is er een biljart, een tafeltennistafel, een tafelvoetbalspel, een dartspel, een kleine bibliotheek, een barbecue en zijn er vijf bridgekoffers met uitleg. Een wasmachine is aanwezig voor de noodzakelijke vakantiewas. Voorts aanwezig ordners met toeristische info. De gemeenschappelijke vertrekken zijn van uit beide appartementen binnendoor bereikbaar.

Een royaal buitenzwembad van 12 bij 6 meter is beschikbaar voor de gasten. In verband met de veiligheid voor kleine kinderen zal toegang slechts mogelijk zijn via een veiligheidshek.

Elk appartement heeft de beschikking over een terras met genoeg tuinmeubilair. Foto’s van de gemeenschappelijke voorzieningen zijn opgenomen in de rubriek “Algemeen”.

Voor uw verblijf op Courcenay ontvangt u van ons een actuele gids met informatie over het vakantielandgoed en de voorzieningen in de omgeving. Daarnaast hebben we veel toeristische informatie verzameld over diverse attracties, bezienswaardigheden en wandelroutes in de omgeving. Deze vindt u in onze bibliotheekkamer.
Dit alles bespaart een reis naar de VVV, wat overblijft is genieten……….


De huurprijzen zijn voor het appartement “Beaujolais” vanaf € 325 per week en voor het appartement “Romantique” vanaf € 260. Zie voor nadere informatie bij Reserveringen.